İZNİK KIRSALINDA KÜLTÜR MERKEZLERİ YÜKSELİYOR
2017-08-14

İznik Belediyesi 7 merkez mahalleye yaptığı yatırımların yanı sıra 39 taşra mahalleye de yapmış olduğu yatırımlarla kırsal kalkınmaya destek oluyor.

İznik Belediyesi kırsal kalkınma çalışmaları kapsamında taşra mahallelerde yöre halkının sosyal ve kültürel hayatına destek olacak yatırımları da bir bir hayata geçiriyor. Vatandaşların düğün, cemiyet ve sosyal aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri, adeta Kültür Merkezi’ni andıran yapılar taşra mahallelerde bir bir yükseliyor. Bu kapsamda İznik’e bağlı Derbent Mahallesi’nde 350 metre kare alanda inşa edilecek Kültür Merkezi ile mahalle sakinlerinin büyük bir ihtiyacı karşılanacak.

İznik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından çalışmaları devam eden merkez yerini İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yerinde inceledi. Burada Fen İşleri Müdürü İsmail Acar’dan çalışmalar ile ilgili bilgi alan Sargın en kısa süre içerisinde salonun bitirilerek hizmete açılması talimatını verdi.

Yapılacak merkez ile mahalle halkının sosyal ve kültürel hayatına katkı yapılacağını belirten İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “Merkez ve kırsal ayrımı gütmeden en ücra mahallelerimizden, merkez mahallelerimize kadar vatandaşlarımızın ve muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda hizmetlerimizi götürüyoruz. Yaş Sebze ve Meyve Alım Merkezlerinden, oyun parklarına, Cami ve şadırvan yapımından, kültür merkezleri yapımına kadar kırsal bölgede ki hemşerilerimizin sosyal, kültürel ve günlük ihtiyaçlarını giderebilecek, hayatlarına katkı sağlayacak alanları inşa etmeye devam ediyoruz. Bugün bu alanda da Derbentli hemşerilerimizin büyük bir ihtiyacını giderecek olan Derbent Mahallesi Düğün Salonu bir nevi Kültür Merkezinin yapımına başlamış bulunuyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından çalışmaları devam ediyor. İnşallah en kısa süre içerisinde çalışmalar tamamlanacak ve hemşerilerimizin hizmetine sunulacak. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Kaynak: Basın Yayın Halkla İlişkiler