Başkan Sargın Muhtarlarla İkinci Toplantısını Yaptı

Başkan Sargın Muhtarlarla İkinci Toplantısını Yaptı

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ilçemiz Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda İznik Mahalle Muhtarları ile bir araya gelerek mahallelerin dilek, istek ve ihtiyaçları hakkında toplantı gerçekleştirdi.

Muhtarlar ile gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Osman Sargın’ın yanı sıra Ak Parti İznik İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Ak Parti İlçe Teşkilat Başkanı Metin Arslan, İznik Muhtarlar Derneği Başkanı Yakup Sevinç ve tüm mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda Başkan Sargın tüm muhtarları dinleyerek, köylerindeki eksiklikleri, sorunları ve ihtiyaçları tek tek not etti.

Toplantıda söz alan Muhtarlar Derneği Başkanı Yakup Sevinç “Muhtarlar Derneği olarak, kendi aramızda yaptığımız toplantılarda her mahallemizin kendi sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Büyükşehir Yasası ile birçok değişiklikler meydana geldi. Bu yüzden belediye başkanımız ile ikinci toplantımızı gerçekleştirerek, sorunlarımızı iletip onların bu sorunlar ile ilgilenmelerini talep ettik. Kendilerine bu teklifi yaptığımızda, muhtarlar ile toplanmasının kendisi için bir onur olduğunu ifade etti. Bu bağlamdada kendisine tüm mahalle muhtarlarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı konuşmada “Öncelikle Türkiye’nin yeni dönemi yeni Cumhurbaşkanımız ülkemize hayırlı uğurlu olsun. 30 Mart 2014 tarihinde hepimiz seçilerek halkımıza hizmet etmek üzere göreve başladık. Burada alacağımız kararları ve vereceğimiz sözlerin hemen ertesi gün yapılması diye bir şey yok. İznik düne kadar sur içine hizmet ederken bugün Elmalı Mahallesinden, Mustafalı Mahallesine, Yeni Şerefiye Mahallesinden Boyalıca Mahallesine kadar hizmet ediyor. Bu hizmetleri yaparkende hizmet alanları yavaş yavaş belirlenmeye başladı. Örneğin mezarlıklar ilk başta bizdeydi şuan büyükşehire verildi. Seçim öncesine kadar İznik Belediyesi’nin İller Bankasından Aldığı Pay 750 Milyon TL iken, seçim sonrası 420 Milyona düştü. Hizmet alanlarımız yüzde yüz genişlerken, aldığımız pay düştü. Elimizde ki imkânlar ölçüsünde tüm mahallelerimize hizmet götürmeye devam ediyoruz. Sorunlarımızı hep birlikte istişare ederek, birlikte başararak çözüme kavuşturacağız. İçme suyu sıkıntısı olan, sulama suyu sıkıntısı olan mahallelerimizin taleplerine açığız. Bizler buradaki 45 bin kişinin hizmetkârıyız” dedi.

Mahalle muhtarları ise, bu toplantı uygulamasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’a ve yetkililere bu güzel yaklaşımlarından dolayı teşekkür ettiler.