İZNİK ULTRA REKOR KATILIMLA SONA ERDİ

0
758

Türkiye’nin En büyük maraton yarışı olan İznik Ultra Maratonu’nu yapılan ödül töreni ile sona erdi.Yarışmacılara İznik Çinisinden oluşan hediyeler takdim edildi.İznik Ultra Maratonunda bu yıl 1000’in üzerinde sporcu yarıştı.

Ödül Törenine İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz, Jandarma Komutanı Üsteğmen Tuncay Doğan, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Necati Tosun ve Mehmet Hıştıroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Coşkun ile yarışmacılar ve aileleri katıldı

Macera Akademisi-Race Setter tarafından düzenlenen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İznik Belediyesi’nin ortak organizasyonu ile hayata geçirilen İznik Ultra Maratonu bir çok özel sektör tarafında da destek görüyor. İlk kez 2012 yılında 87 yarışmacıyla düzenlenen İznik Ultra yarışları, katılım açısından son beş yılda 10 kat büyürken, şu an Türkiye’deki patika ve ultra koşuların standardını da belirliyor. İznik Ultra parkurları %85 toprak yollarda koşuluyor.

20  ülkeden sporcuların da katıldığı ve iki gün boyunca 1000’in üzerinde sporcunun yarıştığı yarışlarda bu sene ilk olarak gerçekleştirilen 30 km lik Göllü Patika yarışları büyük ilgi gördü. Ayrıca Miniklerin gösterdiği performans izleyicilerden büyük alkış aldı. 140 km.lik Ultra Maraton yarışında 16 saat 18 dakikalık derecesiyle birinci olan  Kemal Kukul, finish çizgisini elinde Türk bayrağı ve asker selamı ile geçti. Kukul bu koşusunu Afrin Şehitlerine armağan ettiğini belirtti.Ayrıca törende her yıl Ultra Maratona katılan yarışmacılara da ödül takdim edildi.

2018 yılı İznik Ultra Maraton yarışlarında diğer sonuçlar ise şu şekilde oluştu.

140km İznik Ultra Maratonu Erkeklerde

1. Arya Dolunay Yavaş
2. Ada Doğan
3. Rümeysa Can

Tüm resimler için: https://www.facebook.com/pg/iznikbelediyesi/photos/?tab=album&album_id=1671645556223585

CEVAP VER

Please enter your comment!