MASAL GEZGİNLERİ İZNİKLİ MİNİKLERLE BULUŞTU

0
283

İznik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonuyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Masal Gezginleri İznikli minik öğrenciler ile buluştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Masal Gezginleri, ‘Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’ masalını İznik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonuyla İznikli minikler için Kılıçaslan İlkokulu çok amaçlı salonunda sahneledi.300 minik öğrenci etkinlikte doyasıya eğlendi.

Tiyatro salonlarına gitme olanağı bulamayan ve çevre yerleşimlerde yaşayan çocuklara yönelik ‘Masal Gezginleri’ adlı proje alışılagelmiş çocuk tiyatrolarından farklı olarak her an, herhangi bir yerde, hiçbir destek unsura ihtiyaç duymadan seyircisi ile buluşabilen bir anlatı tiyatrosu.

Birbirinden güzel masalları çocuklarla buluşturan ve 7 sanatçıdan oluşan Masal Gezginleri, masalların çocuğun hayal gücünü zenginleştiren, ana dilini geliştiren, dinleme alışkanlığı kazandıran ve öğrenmeye hazırlayan bir araç olduğu bilinciyle yoluna devam ediyor.

Masal Gezginleri, bu sezon ilk olarak, çok sevilen ‘Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’ adlı masalı kendi yorumlarıyla çocuklarla buluşturdu. İznik’te ilk olarak Kılıçaslan İlkokulu çok amaçlı salonunda sahnelenen keyifli oyunu neşeyle izleyen çocuklar, beğenilerini de alkışlarıyla gösterdi. Oyun aynı gün 11.00 – ve 14.00 saatlerinde olmak üzere toplamda 600 İznikli minik tarafından izlendi.

MASAL GEZGİNLERİ İZNİKLİ MİNİKLERLE BULUŞTU

MASAL GEZGİNLERİ İZNİKLİ MİNİKLERLE BULUŞTUhttps://www.iznik.bel.tr/30402-masal-gezginleri-iznikli-miniklerle-bulustu/

Gepostet von İznik Belediye Başkanlığı am Montag, 4. März 2019