İznik’te Asfaltlama Çalışmalarına Start Verildi

Başkan Sargın: İznik Tozdan Kurtulacak.
İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, Belediye Başkanı Osman Sargın tarafından belediye önünde karşılanan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ile birlikte sahil yolunda asfaltlama çalışmalarına start verdi.
Kanalizasyon çalışmaları nedeniyle şehrin toz altında kalması üzerine büyükşehir belediyesi ile birlikte yapıla ortak çalışma sonucunda asfaltlama çalışmaları başladı.
Asfaltlama çalışmalarının startında Bursa Ak Parti Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Yahya Işık, Ak Parti ilçe başkanı Tamer Mahmut Hersek, Belediye Meclis Üyeleri ve Sivil Toplum Örgütleri temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe konuyla ilgili konuşması’nda “İznik’in yaşanılabilir ve turizm kenti olması yolunda artık büyükşehir yanında.Ve şimdiden sonra İznik’te atılacak her adımda İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ile birlikte büyükşehir belediyesi de olacak.Özellikle İznik’in tarihinin ayağa kalkması, İznik’in bir turizm kenti olması,İznik Gölü’nün değerlendirilmesi ve sahile yapılacak yatırımlar Bursa’nın en önemli yatırımlarından biri olacak.Bu dönemede damgasını vuracak çalışmalarımız olacak.Tabii ki bu çalışmaların öncesinde bizlerde seçim döneminde İznik’e geldik.İznik’te ki eksiklikleri, yapılması gerekenleri daha önceden zaten tespit ettik.Büyükşehir Belediyesi olarak tüm tarihi yerlerinin tespitini listesi,envanteriyle birlikte hazırlıklarımızı gerçekleştirdik.Bunların yanında mahallelerimizin,köylerimizin,kırsal alanlarımızın beklentileri, başta sulamadan, göletlerden, sulama kanallarından, tarımsal alanlardan ve hayvancılıktan meydana çıkan beklentiler olmak üzere her alanda artık büyükşehir İznik ile el ele.Seçim döneminde de İznik’e geldiğimizde İznik toz sıkıntısıyla karşı karşıyaydı.Sonuna doğru gelinen alt yapı çalışmalarından dolayı İznik’te büyük bir sıkıntı vardı.Biran önce bunların ortadan kalkması için bizlerde bir çalışma başlatmıştık.Fakat İznik halkımızın önemli bir talebi de İznik’e doğalgaz gelmesiydi.Bizlerde Büyükşehir Belediyesi olarak zaten Bursagaz’ın yönetim kurulunda bulunuyoruz.Bu konudaki girişimleri gerek milletvekillerimizin girişimleri, gerek Sayın valimizin girişimleri ve gerek Ankara bazlı girişimler sayesinde tamamladık en kısa zamanda İznik’e doğalgaz hatları döşenecek.Fakat İznik doğalgaz çalışmaları yakında olacağı için bizlerde yol çalışmalarını uzatmak zorunda kaldık.Fakat bu konuda da büyük bir sıkıntı var.Ramazan ayları geliyor ve tozda çoğalıyor.İznik halkı büyük bir sıkıntı içinde.Bizde büyükşehir olarak geçici bu yollarımıza, caddelerimize bir asfalt kaplaması yapalım dedik.Daha sonra da doğalgaz hatları birkaç ay içinde döşendikten sonra da son kaplama düzeltmelerini, asfalt olan yerlere asfalt, parke taş olan yerlere taş nasıl olacaksa bunlara son şeklini veririz.Fakat doğalgazı beklemeden bu tozdan İznik’imizi kurtarmak için bu çalışmalarımızı yapmış bulunuyoruz.Şuan ilk kat asfaltı bir bölgeye atıyoruz.Daha sonra da dediğimiz gibi son işlemler ile birlikte doğalgaz hatlarının döşenmesinden sonra, tamirler ile birlikte son kaplamalar olacak.Amacımız İznik’i yaşanılabilir bir şehir haline getirmek.Onun için büyükşehir burada.İznik için yapılacak tüm projelerde biz varız.İznik ve İznik halkı için ne yapsak az diyoruz.Şimdiden tekrar hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Başkan Sargın “Bugün Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte İznik’i tozdan kurtarmak için yola çıktık. Artık bugünde itibaren İznikli hemşerilerim tozlu hava solumıycak. İznik’i yaşanılabilir marka bir kent haline getirmek için hep birlikte mücadele ediyoruz. Bu konuda bizlere büyüklük ve ağabeylik yapacak olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe bizim her zaman yanımızda ve her zaman destekçimiz. Bu gün asfaltlarımız oluyor, ilerleyen zamanlarda tarihi eserlerimiz onarılacak. Gelecek nesillere daha sağlıklı daha modern ve yaşanılabilir bir İznik bırakmak için var gücümüzle çalışacağız diyor, saygılar sunuyorum şeklinde konuştu.”

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Ak Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım ise konuşmasında “İznikliler adına çok üzgünüm, burada hizmetsiz bir 5 yıl vatandaşlarımız nasıl yaşamış tam bir rezalet. Seçimler süresince dedik ki, büyük şehrin elinin değmediği yer kalmayacak. Bugün İznik’e büyük şehrin eli değmeye başladı ve devam ediyor. Bugün Büyükşehir Bursa’nın tüm alanlarında, köylerinde, kasabalarında, mahallelerinde oluyor ve olmaya da devam edecek. Milletimizin yüzü gülmeye başlıyor. İznik değişiyor, Bursa değişiyor, Türkiye değişiyor. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum, İznik’in sorunlarını görüp öncelik verdiği için. İznikli hemşerilerimiz bu rezaletten bitap düşmüş vaziyetteler. Kendisine ve personeline teşekkür ediyorum. İznik Belediye Başkanımız Osman Sargın Beye kolaylıklar diliyorum, hayırlı uğurlu olsun. “dedi.